TŔSTIE: Nad obcou horí les v nedostupnom teréne, hasí aj vrtuľník s bambi vakom

07.07.2012 Považská Bystrica

Tŕstie 6. júla (TASR) – Požiar lesného porastu takmer pod vrcholom 909 metrov vysokého kopca Ostrá Malenica nad obcou Tŕstie v Považskobystrickom okrese hasí niekoľko desiatok profesionálnych i dobrovoľných hasičov rovnako ako vrtuľník s bambi vakom. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Mariána Petríka požiar sa rozhorel už vo štvrtok (5. 7.), keď sa ho hasičom podarilo dostať pod kontrolu.

Ako dnes TASR informoval Silvester Pavlík z Operačného strediska Okresného riaditeľstva HaZZ v Považskej Bystrici, zhorenisko od štvrtka kontrolovala lesná stráž, požiar sa opäť rozhorel dnes na pravé poludnie.

„Požiar sa rozhorel takmer pod vrcholom kopca, prístup hasičskej techniky je tam prakticky nemožný. Rovnako ťažko špecifikovať lesnú plochu, ktorá horí, ide o skalnato–lesnatý terén v 45-stupňovom svahu,“ priblížil Pavlík s tým, že na mieste zasahujú profesionálni hasiči z Považskej Bystrice, Púchova, Trenčína a Žiliny, ako aj niekoľko desiatok dobrovoľných hasičov z okolitých obcí.

Požiar sa ani napriek niekoľkým náletom vrtuľníka s bambi vakom zatiaľ nepodarilo dostať pod kontrolu. Podľa domácich obyvateľov vznikol ešte v stredu (4. 7.) v nočných hodinách od niekoľkých bleskov, ktoré udreli do tejto lokality. Podľa hasičského hovorcu Petríka príčina požiaru zatiaľ nie je známa.
 

Vyberte región